A gyógynövények körében a csípős csalánt klasszikus „tápláló” gyógynövénynek tekintik, ami azt jelenti, hogy tápanyagban gazdag és tápláló.A csalán ősidők óta használatos étkezéshez, gyógyszerként és tápláló tonikként. [1] Az Urtica a latin karbamidból származik, és azt jelenti: „égni”, mert a felálló szőrszálak, amelyek beborítják a leveleit és a szárát, érintésre csípő, égető érzést okoznak.Ezek a szúrós szőrszálak, valamint a levelek élesen fogazott szélei teszik könnyen felismerhetővé a csalánt. A csalán előnyei és az aloe vera gél (a sivera italban) együttesen van segítségünkre - természetes módon -, külsőleg és belsőleg, ha méregtelenítésről van szó.A csalán mire jó?A csalántea hatása.És a csalán mellékhatásai.Minderről bővebben olvashatsz a cikkünkben.